- stránka věnovaná koním a parkurovému skákání
Hledat
Navigace: tomas.hrbacek5 > Parkurové skákání > Významní zahraniční parkuroví jezdci

Významní zahraniční parkuroví jezdci

 

Ludger Beerbau

Ludger Beerbau(GER)

"Závodní koně musí být tvrdí", říká Ludger Beerbaum. Jeho koně v Riesenbecku si však na "psí" život stěžovat nemohou. Třikrát až čtyřikrát denně mohou z boxu ven, jejich denní režim je pestrý, jsou intenzivně opečováváni tak, že se o tom jejich kolegům z běžných jízdárem může jen zdát. Přesto mají v mnoha ohledech život velice náročný.
Na fotce vidíme v červenem saku Marcuse Ehninga
pro tuto fotku se bez urážky hodí "i mistr tesař se jednou utne"gtrher
Marcus Ehning(GER)
Má mnoho dobrých koní ale v poslední době se mu moc nedaří ale i přesto ho L.Beerbaum označil za nejlepšího jezdce světa.Mezi jeho nejlepší koně patří Gitana a několik dalších špičkových koní.Marcus má syna Johanese který začíná být dobrý jako on ale ještě nějakou tu dobu bude trvat než dosáhne takové urovně jako jeho otec.
Rodrigo Pessoa(BRA)
Bezesporu jeden z nejlepších na světě.Výborný jezdec který mám špičkové sponzory(Rolex,AMG,atd)Už jeho otec byl špičkový jezdec ale zdá se že jeho syn předčil i jeho.Je to mladý jezdec a proto si myslím že jeho vítězství bude jen přibívat.
 
 

 
 
 

Marcus Ehning

Marcus Ehning

(Germany)
Tento jezdec byl Ludgerem Beerbaum označen jako nejlepší jezdec světa ale určitě se najdou tací,  kteří s tímto označením souhlasit nebudou a tací kteří budou .....Marcus má bratra který se mu začíná vyrovnávat .......Marcus Ehning
 
 
 
 
 
Rodrigo Pessoa

Rodrigo Pessoa

jeho velmi známý otec byl nejlepší jezdec světa
ale zdá se že jeho syn si jde za svým a chce zřejmně být ještě lepší
 
lodrigo pessoa
 
 
 
 
René Tebbel
 

René Tebbel je další z řady skokových jezdců, kteří provozují připouštěcí stanici (patří mezi ně i Ludger Beerbaum). René Tebbel má vlastní stanici hřebců.

 

René Tebbel žije v Emsbueren a byl úspěšný ve své době mládeže ve skoku sedle. V roce 1990 byl ve věku 21 let, tým vicemistr a 1993 čtvrtá s týmem na mistrovství Evropy. Tebbel provozuje vlastní tréninkový stáj pro skákání koní. On zlomil rekord v roce 2007, protože to je první show jumper, kterým se podařilo třikrát po sobě Německý šampion být. Jeho syn Maurice Tebbel, kteří cvičí s ním v roce 2008 a 2009 německý šampion pony parkur  a 2008 Evropská vice-mistr pony parkur. 

V posledních letech Tebbel byl viděn méně v mezinárodním jezdeckém sportu a zaměřil se na podporu mladých koní, stejně jako jeho děti.

Začátek ledna 2011 Tebbel havaroval na mezinárodním turnaji v Neustadt (Dosse) spolu se svým koněm. Zde Tebbel narazil do betonové zdi gangu. Protože z těchto zranění, byl schopen začít znovu na turnajích v létě. 

 

 
 
 
 
 Michael Robert
 
 
 
 
 
Schmid Maximilian
 
Gielen Kevin
 
 
 
 

 

Ciriesi Federico
 
Italský jezdec
Narozený: 3.2.1991 v Modeně, ITA
Bydliště: Castelnuovo Rangone, ITA
Klub: Fiamme Oro, Itálie
Jméno trenéra: Gianluca Bormioli

Neděle 15.6.2014

Soutěž č.12
V nedělním odpoledni se tribuny olomouckého kolbiště naplnily k prasknutí a vládla zde úžasná atmosféra. Na start GP Diamond Tour nastoupilo 41 jezdců, z toho 10 Čechů. Parkur, který byl podle přísných pravidel FEI schválený jako kvalifikace na Světové hry 2014 v Normandii a ME 2015 v Cáchách, dosahoval všech požadovaných parametrů. Dotace GP byla 40 tisíc EUR.

Jak řekl sám německý stavitel parkurů Olaf Petersen, který po dobu čtyř dnů připravoval kurzy, nerozhoduje pouze výška a šířka skoků, ale především kombinace. Ty v kurzu GP byly dvě – překážka číslo 3A,B a trojskok číslo 8. Dvojskok byl na dva cvalové skoky a trojskok obě vzdálenosti na jeden cvalový, přičemž druhá vzdálenost byla o něco kratší. Dva skoky parkuru musely dosahovat 160 cm, a to byly skoky číslo 10 a zeď číslo 12. Rozhodovala především linie na rovné čáře u tribun, kde byl postavený triplbar a na pět cvalových skoků, kdy museli koně cválat dopředu, následoval trojskok – kolmý skok, oxer a kolmý skok. Bohužel, k velké lítosti obecenstva, nikomu z českých jezdců se nepodařilo překonat bez trestných bodů. Čistě dokončili pouze tři dvojice.

První do rozeskakování nastoupil německý jezdec Jan Sprehe s koněm Burberry 9. Dokončil bez trestných bodů v čase 49,11. Druhý jezdec, rovněž z Německa Maxmilian Schmidt s Quabs inkasoval 4 trestné body v čase 46,05. Poslední jezdcem byl italský jezdec Federico Ciriesi s klisnou Calida 46. Podařilo se mu dojet s čistým kontem a v nejlepším časem 46,74 a olomouckým kolbištěm se nesl obrovský aplaus.

1 Calida 46 Ciriesi Federico IT 0 46,74 1
2 Burberry 9 Sprehe Jan DE 0 49,11 1
3 Quabs Schmid Maximilian DE 4 46,05 1
4 Fariska Gielen Kevin BEL 4 71,03
5 Fiona 483 Sprehe Jörne DE 4 71,84
6 Um Diabo Okla Krzysztof PL 4 72,36
7 Chito Blue Koza Lukasz PL 4 72,78
8 Ferrana Szasz Sandor HUN 4 72,91

 

Jörne Sprehe 

Jan Sprehe ( bratranec Jörne Sprehe )

Německá parkurová jezdkyně Jörne Sprehe začínala jezdit ve třech letech na ponících. Celá její rodina se pohybuje kolem koní. "Bylo hned jasné, že ježdění pro mě bude důležité," konstatuje Němka. Mezi její největší úspěchy patří 2. a 4. místo z ME juniorů. Sledovali jste dění v Olomouci? Jörne na CSI3*W startovala po celé čtyři dny.

Jörne Sprehe se narodila 10. letna 1983 ve Fürthu v Německu.

Ve třech letech začínala jezdit na ponících.

Celá rodina Němky se pohybuje okolo koní. "Bylo hned jasné, že ježdění pro mě bude důležité. Moje sestra Mareen mě povzbuzovala, ať se věnuji skákání," konstatuje Jörne.

Reprezentuje německý klub RC Herzogenaurach.

 

Foto Michaela Javůrková

 

Zranění - V roce 2007 si před soutěží v Karlsfeldu v Německu poranila palec.

Ve věku 17 let se stala nejmladší skokovou jezdkyní a obdržela Zlatou jezdeckou cenu (Goldenes Reitabzeichen) od Německé jezdecké federace.

Její sestřenice Kristina se věnuje drezuře, Tanja skákání a bratranec Jan (jezdec se zúčastnil CSI3*W v Olomouci) také skákání. Všichni se pohybují na mezinárodní úrovni v jezdeckém sportu.

Jörne vlastní stáj Furth Horse Park v Německu.

 

Foto Michaela Javůrková

 

Největší úspěchy

7. místo ME mladí jezdci týmy Vilamoura s Lady Weingard (2004)

2. místo ME junioři Hortobagy s Illusion (2000)

2. místo ME junioři týmy Hortobagy s Illusion (2000)

4. místo ME junioři Münchwilen s Sprehe Winsor (1999)

4. místo ME junioři týmy Münchwilen s Sprehe Winsor (1999)

 

 
© speedhorse.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma